Pohjoismainen erityispätevyyskurssi:

11th Nordic Specialist Course in Palliative Medicine 2023-2025


Haku 2-vuotiselle pohjoismaiselle kurssille on alkanut, kyseessä on viimeinen pohjoismaisena yhteistyönä järjestetty kurssi, joten nyt on käsillä varsin ainutlaatuinen tilaisuus. Tervetuloa hakijaksi, edessäsi voivat olla lääketieteen urasi antoisimmat ajat! Koulutuksessa pääset kuulemaan alan eurooppalaisia / pohjoismaisia huippuasiantuntijoita, verkostoitumaan pohjoismaisten kollegoidesi kanssa, opit vuorovaikutustaitoja ja saat valmiuksia kehittää palliatiivista hoitoa työpaikallasi / alueellasi / Suomessa. Nyt tarvitaan innovatiivisia ja innostuneita uusia osaajia Suomen palliatiivisen hoidon tason nostamiseksi pohjoismaiselle tasolle! Toivottavasti Sinä olet yksi heistä!

Kurssi alkaa syksyllä 2023, ja haku on käynnissä 15.3.2023 asti. Hakulomake palautetaan sähköisesti palliatiivisen lääketieteen yhdistykseen, ks. alla. Tiedon kurssille valituista saa toukokuun loppuun mennessä 2023.

Kurssille valitaan yhteensä 38 opiskelijaa eri pohjoismaista, Suomesta korkeintaan kahdeksan. Kurssi koostuu kuudesta viiden päivän jaksosta kattaen perusteellisesti kaikki palliatiivisen lääketieteen osa-alueet (250 opintotuntia). Ennen jokaista jaksoa on esitehtäviä ja luettavaa, samoin jakson jälkeen tehtäviä kotona suoritettavaksi. Kurssi edellyttää kokemusta palliatiivisesta hoidosta ja mielellään erikoislääkärikoulutusta. Kurssin lopussa on kirjallinen tentti, joka käy samalla erityispätevyystentistä. Kurssin suorittamiseen hyväksytyksi vaaditaan myös pienimuotoinen tutkimusprojekti.

Kurssin lisäksi palliatiiviseen erityispätevyyteen tarvitaan 24 kk palliatiivista lääkärin työtä, josta 12kk palvelua erityispätevyysyksikössä (polikliininen palliatiivinen hoito ja vuodeosastohoito). Yksiköistä lista yhdistyksen sivuilla.

Kurssimaksut ovat yhteensä 6600 euroa ja lisäksi kurssilainen vastaa matka- ja majoituskuluistaan. Työnantajalta vaaditaan myös sitoumus, että kurssille valittu saa vapaata työstä kurssiviikoiksi. Tukea kurssimaksujen kattamiseen voi hakea mm. Syöpäsäätiöltä ja Suomen palliatiivisen lääketieteen yhdistykseltä sekä omilta erikoisalayhdisyksiltä.

Kurssista saa lisätietoa NSCPM-internetsivuilta (http://nscpm.org) sekä Tyks Palliatiivisen keskuksen yl Outi Hirvoselta (outi.hirvonen@tyks.fi) ja Tays Palliatiivisen keskuksen konsulttilääkäri Reetta Piililtä (reetta.piili@iki.fi).

Syksyllä 2023 käynnistyvän kurssin jaksot eri pohjoismaissa ovat seuraavat:

Jakso 1. Trondheim, Norja 25.-29.9.2023

Jakso 2. Tampere, Suomi 5.-9.2.2024

Jakso 3. Elsinore, Tanska 15.-19.4.2024

Jakso 4. Bergen, Norja 23.-27.9.2024

Jakso 5. Elsinore, Tanska 27.-31.1.2025

Jakso 6. Tukholma, Ruotsi 5.-9.5.2025

Lisätietoja kurssista: http://nscpm.org

Sekä alla olevista liitteistä: