Pohjoismainen erityispätevyyskurssi:

10th Nordic Specialist Course in Palliative Medicine 2021-2023Haku 2-vuotiselle pohjoismaiselle kurssille on alkanut. Tervetuloa hakijaksi, edessäsi voivat olla lääketieteen urasi antoisimmat ajat! Koulutuksessa pääset kuulemaan alan eurooppalaisia / pohjoismaisia huippuasiantuntijoita, verkostoitumaan pohjoismaisten kollegoidesi kanssa, opit vuorovaikutustaitoja ja saat valmiuksia kehittää palliatiivista hoitoa työpaikallasi / alueellasi / Suomessa. Nyt tarvitaan innovatiivisia ja innostuneita uusia osaajia Suomen palliatiivisen hoidon tason nostamiseksi pohjoismaiselle tasolle! Toivottavasti Sinä olet yksi heistä!

Kurssi alkaa syksyllä 2021, ja haku on käynnissä 16.4.2021 asti. Hakulomake palautetaan sähköisesti palliatiivisen lääketieteen yhdistykseen, ks. alla. Tiedon kurssille valituista saa toukokuun loppuun mennessä 2021.

Kurssille valitaan yhteensä 40 opiskelijaa eri pohjoismaista, Suomesta korkeintaan kahdeksan. Kurssi koostuu kuudesta viiden päivän jaksosta kattaen perusteellisesti kaikki palliatiivisen lääketieteen osa-alueet (250 opintotuntia). Ennen jokaista jaksoa on esitehtäviä ja luettavaa, samoin jakson jälkeen tehtäviä kotona suoritettavaksi. Kurssi edellyttää kokemusta palliatiivisesta hoidosta ja mielellään erikoislääkärikoulutusta. Kurssin lopussa on kirjallinen tentti, joka käy samalla erityispätevyystentistä. Kurssin suorittamiseen hyväksytyksi vaaditaan myös pienimuotoinen tutkimusprojekti.

Kurssin lisäksi palliatiiviseen erityispätevyyteen tarvitaan 24 kk palliatiivista lääkärin työtä, josta 6kk palvelua erityispätevyysyksikössä. Yksiköistä lista yhdistyksen sivuilla.

Kurssimaksut ovat yhteensä 6600 euroa ja lisäksi kurssilainen vastaa matka- ja majoituskuluistaan. Työnantajalta vaaditaan myös sitoumus, että kurssille valittu saa vapaata työstä kurssiviikoiksi. Tukea kurssimaksujen kattamiseen voi hakea mm. Syöpäsäätiöltä ja Suomen palliatiivisen lääketieteen yhdistykseltä sekä omilta erikoisalayhdisyksiltä.

Kurssista saa lisätietoa NSCPM-internetsivuilta (http://nscpm.org) sekä Tyks Palliatiivisen keskuksen yl Outi Hirvoselta (outi.hirvonen@tyks.fi) ja Tays Palliatiivisen keskuksen konsulttilääkäri Reetta Piililtä (reetta.piili@iki.fi).

Syksyllä 2021 käynnistyvän kurssin jaksot eri pohjoismaissa ovat seuraavat:

Jakso 1. Trondheim, Norja 22.-26.11.2021

Jakso 2. Malmö, Ruotsi 25.-29.4.2022

Jakso 3. Bergen, Norja 26.-30.9.2022

Jakso 4. Turku, Suomi 21.-25.11.2022

Jakso 5. Elsinore, Tanska 23.-27.1.2023

Jakso 6. Tukholma, Ruotsi 24.-28.4.2023


Lisätietoja kurssista: http://nscpm.org

Sekä alla olevista liitteistä: