Salo

Palliatiivinen/oirepoliklinikka ( os 2)


Oirepoliklinikan käynti VSSHP:n hoitojen loputtua on jatkohoidon suunnittelun ja ensimmäisen julkisen puolen lääkärintarkastuksen vuoksi kaikille potilaille suotavaa, hyväkuntoisillekin.

Oireenmukaisella hoidolla tarkoitetaan parantumattomasti sairaan potilaan kokonaisvaltaista hoitoa silloin, kun sairautta ei voida enää parantaa. Kaikki hoitoa tarvitsevat potilaat pääsevät hoitoon diagnoosista riippumatta. Poliklinikkakäynnin jälkeen hoidon seuranta toteutuu useimmiten kotisairaalassa, mutta myös on mahdollista käydä poliklinikallakin.


Oireenmukaisessa hoidossa tärkeimmiksi haasteiksi nousevat kivun ja oireiden hallinta sekä niiden mahdollisimman hyvä hoito. Herää monia kysymyksiä ja tuntemuksia sekä potilaassa että hänen läheisissään. Potilaat saavat tukea ja turvaa, hoivaa ja huolenpitoa annetaan koko hoidon ajan.

Voinnin alkaessa heikentyä hyvä jatkohoitosuunnitelma tukiosastoineen on tärkeä. Sairauden vielä edetessä tulee saattohoito kotona tai saattohoito osastolla ajankohtaiseksi. Potilaalle ja läheisille tarjotaan psyykkistä tukea. Osastolla on psykiatrinen sairaanhoitaja. Osastonlääkärillä on palliatiivisen lääketieteen erityispätevyys. Olemme VSSHP:n saattohoitosuunnitelman mukaan raskaamman C-tason hoitoyksikkö. Yksiköllä on myös palliatiivisen lääketieteen erityispätevyyskoulutusoikeudet.

Hoitohenkilökuntaa osastolla on ympäri vuorokauden. Hoitoon pääsee 24/7 periaatteella. Osasto toimii kotisairaalan tukiosastona. Osastolla toimii myös palliatiivinen/oirepoliklinikka.


Potilashuoneet ovat kaikki yhden hengen huoneita, joissa osassa on pieni keittiönurkkaus. Huoneissa on myös oma wc-tila ja suihku. Osastolla on sauna. Saattohoitohuoneisiin ei ole virallisia vierailuaikoja, läheiset ovat aina tervetulleita. Läheisten on mahdollista myös yöpyä osastolla.

Omia tavaroita (kuten valokuvia, koriste-esineitä, omia vaatteita jne.) voi vapaasti tuoda osastolle. Näillä pienillä asioilla luodaan lisää viihtyisyyttä ja kodinomaisuutta saattohoidon aikana. Osastolle voi vapaasti tuoda potilaalle mieliruokia ja herkkuja; kuten makeisia, suklaata, hedelmiä ja marjoja sekä erilaisia juomia. Myös lemmikkieläimet voivat käydä vierailulla.

Toivomme että käännytte rohkeasti hoitohenkilökunnan ja osastonlääkärin puoleen kaikissa mieltä askarruttavissa kysymyksissä.

Yhteystiedot

Salon terveyskeskussairaala

Vuodeosasto 2, 4. krs
Sairaalantie 9
24130 SaloOsasto 2
Saattohoitoyksikkö /

Palliatiivinen/oirepoliklinikka
Kanslia
Osastonlääkäri Marja Ollila02-772 04004


02-772 3700
02-772 3012