Pirkanmaan hoitokoti

Pirkanmaan hoitokoti on vuonna 1988 TAYS keskussairaalan viereen perustettu pohjoismaiden vanhin ja Suomen suurin saattohoitokoti. Hoitokoti on sidosyksikkönä osa Pirkanmaan palliatiivista keskusta ja toteuttaa Pirkanmaan erityistason ja vaativan erityistason saattohoitoa. Saattohoitokodissa on 20 vuodepaikkaa ja hoitojaksoja n. 400 vuodessa. Hoitokodilla on päiväkeskus ja kotihoito toimii yhteistyössä Hatanpään kotisairaalan kanssa. Psykososiaalisen tuen erityisosaaminen nuorten, lapsiperheiden ja saattohoitovaiheen osalta on keskitetty Pirkanmaan hoitokotiin. Hoitokodilla toimii kolme palliatiivisen lääketieteen erityispätevyyslääkäriä, 19 sairaahoitajaa, 5 lähihoitajaa, fysioterapeutti, sosiaalityöntekijä ja psykoterapeutti. Sairaalapappi vierailee viikoittain.

Erityipätevyyskoulutuksessa aleva lääkäri toimii osastolla erityispätevyyslääkärin ohjauksessa. Tehtäviin kuuluvat esim. hoitoneuvottelut, saattohoitopotilaan lääkkeettömät ja lääkkeelliset oirehoidot (mm. PCA-annostelija ja sedaatio) ja erityisesti psykososiaalisen tuen opettelu. Myös saattohoitoyksikön tiimityö tulee tutuksi ja mahdollisuus kotikäynteihin järjestetään.

Oppimistavoitteina on oppia saattohoitopotilaan laaja-alainen hoito, psykososiaalisen tuen antaminen mukaan lukien läheiset ja eksistentiaalisen tuen periaatteet.

Vastuukouluttaja:

Yl.Tarja Korhonen 

tarja.korhonen@pirkanmaanhoitokoti.fi               

puh. 03-311 74204

Muut kouluttajat:

El. Elisa Marjamäki

El. Anna Virtanen