Riihimäki

Riihimäki, kotisairaalan palliatiivinen poliklinikka

Riihimäen seudun Terveyskeskuksen kuntayhtymä tuottaa perusterveydenhuollon palvelut Riihimäen, Hausjärven ja Lopen kunnille, väestöpohja on n 46000.

Terveyskeskuksessa toimii aktiivinen ja kiitelty kotisairaala, jonka sisällä on palliatiivinen poliklinikka. Palliatiivisen poliklinikan kautta hoidetaan kuntayhtymän alueen palliatiivisia potilaita. Potilasmäärä lisääntyy koko ajan, tällä hetkellä listalla koko ajan n 30 palliatiivista potilasta. Teemme tiivistä yhteistyötä Kanta-Hämeen keskussairaalan palliatiivisen poliklinikan ja Koivikko-Kodin kanssa. Toinen terveyskeskussairaalaosasto toimii palliatiivisten potilaiden lupapaikkaosastona.

Palliatiivisen erityispätevyyden suorittaja toimii kotisairaalan ja palliatiivisen poliklinikan lääkärinä ja hoitaa myös lupapaikoilla sisällä olevia potilaita. Työhön kuuluu palliatiivisten potilaiden osastokiertoa, palliatiivisten potilaiden hoidon suunnittelua ja kotikäyntejä, sekä kotisairaalan lääkärin muita tehtäviä pääpainon ollessa kuitenkin palliatiivisissa potilaissa.

Erityispätevyyskouluttajana toimii Geriatri Terhi Mäntymaa 0403305563, terhi.mantymaa@riihimaki.fi


Saanut koulutusoikeudet 22.3.2021

Kuvateksti: Sari, Leena ja Miia kotikäynnille lähdössä