Pirkanmaan hoitokoti

Pirkanmaan hoitokoti on vuonna 1988 TAYS keskussairaalan viereen perustettu pohjoismaiden ensimmäinen saattohoitokoti. Tänne on keskitetty Pirkanmaan (TAYS-Erva:n) vaativan erityistason saattohoito. Saattohoitokodissa on 24 vuodepaikkaa ja hoitojaksoja lähes 400 vuodessa. Hoitokodilla on päiväkeskus ja kotihoito toimii yhteistyössä TAYS kotisairaalan kanssa. Psykososiaalisen tuen erityisosaaminen nuorten, lapsiperheiden ja saattohoitovaiheen osalta on keskitetty Pirkanmaan hoitokotiin. Hoitokodilla toimii kaksi palliatiivisen lääketieteen erityispätevyyslääkäriä, yli 20 hoitajaa ja psykososiaalisen tuen ammattilaisia. Sairaalapappi vierailee viikoittain.

Erikoistuva lääkäri toimii osastolla erityispätevyyslääkärin ohjauksessa. Tehtäviin kuuluu esim. hoitoneuvottelut, saattohoitopotilaan lääkkeettömät ja lääkkeelliset oirehoidot (mm. PCA-annostelija ja sedaatio) ja erityisesti psykososiaalisen tuen opettelu. Myös saattohoitoyksikön tiimityö tulee tutuksi ja mahdollisuus kotikäynteihin järjestetään.

Oppimistavoitteina on oppia saattohoitopotilaan laaja-alainen hoito, psykososiaalisen tuen antaminen mukaan lukien läheiset ja eksistentiaalisen tuen periaatteet.

Vastuukouluttaja:

Yl.Tarja Korhonen                   

puh. 03-311 74204