Keski-Uudenmaan sote on 1.1.2019 perustettu kuuden kunnan (Hyvinkää, Järvenpää, Nurmijärvi, Tuusula, Mäntsälä, Pornainen) sote kuntayhtymä, joka palveluu 200 000 asukaspohjaa. HUS Hyvinkään sairaala toimii alueella. Keusotesta on hyvät yhteydet pääkaupunkiseudulle, Hämeenlinnaan ja Lahteen. 


Keusoten palliatiivinen keskus sisältää kotisairaalan, Hyvinkään B-tason palliatiivisen yksikön ja HUS Hyvinkään sairaalassa sijaitsevan palliatiivisen poliklinikan sekä sairaalan konsultaatio toiminnan. 


Keusoten alueellinen kotisairaala palvelee 24/7. 

Hyvinkään sairaalassa sijaitsee 8 paikkainen B-tason palliatiivnen yksikkö, jossa hoidettiin vuonna 2019 171 saattohoitoa. Potilaista noin puolella on maligni diagnoosi. Yksikössä on mahdollista tehdä askites ja pleurapunktiot UÄ-ohjatusti. Anestesia palvelut saamme samassa rakennuksessa sijaitsevasta Hyvinkään sairaalasta 24/7. Yksikkö hoitaa IT ja epiduraalikivunhoitoja, sekä palliatiivisea sedaatioita. 

Hyvinkään sairaalassa oleva palliatiivinen poliklinikka on auki 2 päivänä viikossa ja siellä lääkärin työparina toimii sairaanhoitaja. Palliatiivinen konsultti on sairaalan käytettävissä arkisin virka-aikana. 


Yksikössämme on omien lääkärien toimesta viikonloppuisin puhelinpäivystys. Keusotessa on seitsemällä lääkärillä palliatiivinen erityispätevyys. Erityispätevyyskoulutuksesta vastaa ylilääkäri Kaisa Rajala (kaisa.rajala(at)keusote.fi) jonka kanssa voi sopia koulutusjaksoista